Arıköy House Settlement

 

Our first prize winner proposal for the redesign of the entrance area of Arıköy House Settlement competition. The square formed by the shopping center, cafe and administrative units on both sides of the entrance and the access control point were reconsidered. The main goal is to enrich the square in a way that is open to users outside the campus, and to make it an alternative place for people.

A shell that will make these spaces to be designed connected with each other and gather them in a context was thought. This shell formed the spaces on both sides of the road and the cabin at the entrance point. The criteria taken into account in the design of the shell were its permeable structure that allows reading of different spaces, and in this context, its production from a flexible and ecological material.

TOP